Henny Vrienten start competitie voor jong filmtalent

Het Leids Film Festival, dat dit najaar voor de tweede maal plaatsvindt, organiseert samen met Henny Vrienten een competitie voor jonge filmmakers. De filmmuziekcomponist heeft speciaal voor het festival, dit jaar van 31 oktober tot en met 4 november 2007 in de binnenstad van Leiden, een muziekfragment geselecteerd. Deze muziek dient als inzet voor het onderdeel ‘Visualising Music’ in de competitie ‘Hollandse Nieuwe’. Jonge filmmakers worden uitgenodigd om op muziek van de oud zanger van Doe Maar hun eigen film te maken en deze in te sturen voor de competitie. De prijs, die bestaat uit de IJzeren Haring en een geldbedrag, wordt uitgereikt uit handen van Henny Vrienten.

Naast de categorie ‘Visualising Music’ bestaat de Hollandse Nieuwe competitie uit drie andere categorieën; Drama, Animatie en Fake. De wedstrijd is vorig jaar in het leven geroepen om jonge filmmakers een kans te geven hun films te tonen aan een groter publiek. De inzendingen waren zo verassend dat er dit jaar extra aandacht aan de competitie besteed wordt. De titel ‘Hollandse Nieuwe’ verwijst naar jong Nederlands talent, de organisatie mikt op studenten en jonge filmmakers en wil deze creatieven een nieuw podium bieden binnen de Nederlandse filmwereld.

Henny Vrienten draagt het jonge festival en de competitie een warm hart toe en hoopt dat zijn muziek een bron van inspiratie is voor filmmakers. De componist die de muziek schreef voor onder andere “The Discovery of Heaven’ en ‘Kruimeltje’ is benieuwd naar de effecten van deze omgekeerde gang van zaken. Door het muziekfragment als uitgangspunt te nemen, worden filmmakers uitgedaagd om op een totaal andere manier hun film te realiseren. Het muziekfragment van Henny Vrienten (mp3) voor de competitie Hollandse Nieuwe is beschikbaar op de website www.leidsfilmfestival.nl. De deadline voor het inzenden van films is 14 augustus 2007.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×