Steeds meer buitenlanders studeren rechten in Leiden

Ieder jaar komen zo’n honderd afgestudeerde buitenlandse juristen naar Leiden om een post-academische opleiding te volgen, een advanced LL.M (LL.M.: Master of Laws). Ook de gewone masters die Engelstalig zijn worden steeds populairder bij buitenlanders – dit studiejaar schreven zich 120 buitenlandse juridische masterstudenten in. Verder ontvangt de faculteit jaarlijks circa 200 uitwisselingsstudenten. Leiden is vooral populair onder Chinese studenten.

Bij de advanced LL.M.-opleidingen worden alleen studenten toegelaten die in het land van herkomst een juridische graad hebben behaald waarmee ze toegang hebben tot de toga-beroepen, waarmee ze dus bijvoorbeeld rechter of advocaat kunnen worden. De rechtenfaculteit biedt vier verschillende advanced LL.M.’s aan; het onderwijs wordt verzorgd door vier bijbehorende instituten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×