ICT-student ID College als filmster in Ghana

In de verstikkende hitte op meer dan 5000 kilometer van huis tien uur per dag werken, terwijl je gefilmd wordt door een cameraploeg. Tweedejaars ICT-student Soufiane Khallouki van het ID College kan hierover meepraten. Tijdens zijn meivakantie heeft hij aan een bijzonder project gewerkt. Voor het programma UR (spreek uit: You Are) heeft hij van 30 april tot en met 8 mei in Kumasi, Ghana meegeholpen om een netwerk voor het gemeentehuis te bouwen.

Nadat hij in november 2006 een zeer strenge landelijke procedure had doorlopen, is Soufiane voor dit exclusieve project geselecteerd. Het team van drie ICT-studenten, waar hij deel van uitmaakte, kwam als winnaar uit de strijd tijdens een speciaal opgezette ‘battle’. Deze opdracht was een nabootsing van een praktijksituatie waar de studenten later mee te maken kunnen krijgen. De samenwerking tussen de teamleden was uiteindelijk de doorslaggevende factor voor de overwinning van Soufiane en zijn team.

In Kumasi heeft het projectteam samen met een lokale ICT-specialist in acht dagen tijd een compleet netwerk van pc’s aangelegd in het plaatselijke gemeentehuis. Soufiane heeft meegeholpen een infrastructuur met wel 300 meter aan kabels aan te leggen. Na drie dagen kwam er een grote cameraploeg van UR om alles vast te leggen.

“Het was een heel bijzonder avontuur! We maakten erg lange dagen om het project af te kunnen krijgen. Maar het is fantastisch dat het gelukt is! En dat het dadelijk allemaal op tv komt, is helemaal geweldig,” aldus Soufiane. “De Ghanese cultuur is zo anders, tijd is voor hen totaal niet belangrijk. Of het nu vijf uur ’s ochtends of midden op de dag is, de mensen lachen en praten altijd hardop.” Soufiane kreeg voor zijn geweldige prestatie een speciale aanbeveling van Cisco Systems, het bedrijf dat de benodigde hardware voor dit project heeft verzorgd.

UR zendt in juni op Nederland 3 de aflevering met Soufiane uit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×