Buurtwerkmaatschappij opgeheven

De Buurtwerkmaatschappij wordt opgeheven. Dat hebben het stichtingsbestuur van de Buurtwerkmaatschappij en de gemeente leiden in overleg besloten. Dit besluit is genomen omdat er geen gunstig toekomstperspectief voor de maatschappij meer denkbaar is en omdat de organisatie niet kostendekkend kan worden geëxploiteerd. Zelfs het herhaaldelijk bijspringen van de gemeente leverde onvoldoende op. Voor de medewerkers van de Buurtwerkmaatschappij wordt elders passend werk gerealiseerd, de werkgelegenheid blijft dus behouden, aldus Wethouder Paul Jonas van Sociale Zaken, die betrokken was bij het opheffingsbesluit.

De Buurtwerkmaatschappij is eind jaren 90 ontstaan. Doel van de stichting was het bevorderen, ontwikkelen en instandhouden van werkgelegenheid in Leiden door middel van reguliere banen, vrijwilligerswerk en door de overheid gesubsidieerde banen. Initiatieven waren onder meer een fietsherstelwerkplaats, een buurtwinkel, de distributie van de Straatkrant en het parkwachtersproject. Dit laatste project zet de gemeente voort, omdat het zeer succesvol is gebleken. De medewerkers worden dan ook ondergebracht bij de gemeentelijke dienst Milieu & Beheer. Voor de overige medewerkers van de Buurtwerkmaatschappij wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe werkplek gezocht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×