College wuift bezwaren JVC over reclamezuil weg

Het College van B & W gaat niet in op de wens van electronicabedrijf JVC aan de Willem van der Madeweg om de reclamemast niet dertien meter in hun richting en bijna achtertuin te plaatsen. Verplaatsing van de reclamezuil is nodig omdat de Willem van der Madeweg gedeeltelijk verlegd wordt. De directie van JVC is bang dat de zichtlocatie door het verplaatsen van de mast in hun richting danig aangetast wordt. Het College is echter van oordeel dat dit niet het geval is omdat de ingang van het bedrijf zich aan de andere zijde van het pand bevindt. Volgens B & W is het niet zo dat het zicht op het kantoor belemmerd wordt.

Het definitief verwijderen bleek niet im frage, hoewel B & W dat wel overwogen heeft. Er lopen langlopende conteracten met het reclamebureau en telecommunicatieaanbieders die op de mast zender en ontvangstapparatuur hebben staan. Als de gemeente de reclamezuil voortijdig zou afbreken zou dat een strop van vier ton betekenen.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×