Zwembad De Zijl opnieuw vet in het rood

De tekorten op de exploitatie van zwembad De Zijl gaan dit jaar naar schatting 175.000 euro belopen. Volgens sportwethouder Raymond Keur kan dat bedrag zelfs nog iets hoger uitpakken. De tekorten zijn ontstaan omdat de laatste jaren tienduizenden bezoekers minder het zwembad bezoeken dan oorspronkelijk geraamd. De wethouder gaat met de gemeenteraad kijken welke oplossingen hiervoor kunnen worden aangedragen. Gaat de raad akkoord met die jaarlijkse tekorten of moet er elders dekking in de gemeentelijke begroting voor worden gezocht?  

Vorig jaar probeerde wethouder Keur de tekorten bij zwembad De Zijl weg te werken door de huren van gemeentelijke sportaccommodaties te verhogen en door te berekenen aan de sportverenigingen. Dat voorstel werd toen door de raad afgeschoten. Keur overweegt die mogelijkheid in ieder geval niet opnieuw aan de orde te stellen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×