Vespa'tjes doelwit van parkeercontroleurs

De gemeentelijk opsporingambtenaren van de dienst Parkeerbeheer hebben kennelijk hun zinnen gezet op Vespa scootertjes. Eigenaar Bert Jansen van Odessa en Pastamania aan de Hogewoerd heeft er vier rondrijden voor de bevoorrading van zijn zaak. Ging het een hele tijd goed, nu krijgt hij de ene bekeuring na de andere. Er rijden in Leiden ongeveer tien Vespa scooterjes rond en kennelijk vindt de Dienst Parkeerbeheer het allemaal wat te veel worden. De mooiste bekeuring die Jansen gekregen heeft is er een waarop stond dat hij met vier wielen op de stoep stond terwijl een Vespa maar drie wielen heeft. Jansen gaat deze bekeuring in ieder geval aanvechten. Het boetebedrag is steeds vijftig euro.  

Voor een Vespa gelden de verkeersregels als voor een bromfiets maar Jansen wordt wel bekeurd als zou het een auto zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×