Organist St Pauls’s Cathedral in Hooglandse Kerk

De vermaarde Huw Williams, Sub-Organist en Assistant Director of Music van de St Pauls’s Cathedral in Londen, is binnenkort in Leiden te beluisteren.Op donderdag 21 juni geeft hij een celebrity recital in de Hooglandse Kerk. Hij brengt dan muziekstukken van onder andere Bach, Buxtehude en Mendelssohn ten gehore.Het recital wordt georganiseerd door de Stichting Cathedral Organ Leiden. Deze stichting werkt er hard aan om in 2010 een groot Engels orgel in de Hooglandse Kerk in gebruik te kunnen nemen.Hoewel Huw Williams op de 21e nog niet op een Engels orgel kan spelen, zal het concert zeker niet minder mooi zijn. De organist speelt namelijk op het historische De Swart/Hagerbeer orgel.

Het spel van Huw Williams, die wordt gezien als belangrijke ambassadeur van de Britse muziekcultuur, is regelmatig op de Engelse televisie te bewonderen, onder meer tijdens nationale evenementen in de St Paul’s Cathedral. Ook bracht hij onlangs een cd uit. Interessant om te melden is verder, dat hij ook in Nederland orgellessen volgde en wel bij de bekende organist Piet Kee.Het Recital begint om 20.15 uur. De toegang voor donateurs van bovengenoemde stichting bedraagt 6 euro. Niet-leden betalen 8 euro. Beide toegangsprijzen zijn inclusief een kopje koffie en een consumptie na afloop. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.Op //www.cathedralorgan.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×