Real-life computerspel beleeft primeur in Leiden

Leiden heeft als eerste gemeente in Nederland kennis gemaakt met het spel Monkey Murder Mystery. Het gaat hierbij om het eerste straatspel in Nederland waarbij real-life gaming, het gebruik van internet en de mobiele telefoon in één spel samenkomen. Monkey Murder Mystery is in feite een digitale doorvertaling van de bekende straatspelen als Gotcha, Streetwars en Assassin of Hitmen. Het spel wordt nog steeds op straat gespeeld, maar er wordt niet geschoten met water- of verfpistolen, maar met de camera op de mobiele telefoon.

Monkey Murder Mystery is een lokaal interactief reality spel waarbij gamers achter hun pc’s vandaan moeten: zelf jagen en gejaagd worden is het motto. Tijdens het spel kunnen deelnemers elkaar uitschakelen door met hun mobiele telefoon een foto van hun doelwit te maken. Maar die persoon moet wel eerst worden gevonden, want wekelijks moet men minimaal één doelwit uitschakelen om in de race te blijven voor de finale.

Informatie over het doelwit krijgen de gamers na het volbrengen van een aantal opdrachten, zoals ‘zoek en vind een locatie op het internet of in de stad’ of ‘puzzel en los op’, De persoon die als laatste overblijft, is de winnaar van Monkey Murder Mystery en gaat naar huis met 1000 euro, De game duurt zo’n 5 tot 7 weken.

Monkey Murder Mystery is door crossmediaal bureau ON in samenwerking met telecommerk Hi van KPN bedacht en geproduceerd. De bedenkers hebben zich laten inspireren door het spel “Gotcha”, bekend van de gelijknamige Amerikaanse film.

Meer informatie over het spel staat op www.monkeymurdermystery.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×