Herhaling rondleiding 'The Return of the Shreds'

Vanwege de grote belangstelling wordt de persoonlijke rondleiding van Kitty Zijlmans door de tentoonstelling ‘The Return of the Shreds’ herhaald. Deze tentoonstelling van Ni Haifeng en Zijlmans confronteert het publiek met de enorme hoeveelheden restmaterialen, die overblijven van de confectieproductie in China. Bijna 11 ton restmateriaal werd speciaal voor deze installatie naar Nederland verscheept. Hoeveel kleding moet er wel niet geproduceerd zijn in China om zoveel afvalresten op te leveren?

Naast deze en vijf andere installaties is er ook de installatie Shrinkage 10% te zien. Hiervoor werden originele stukken Chinees porselein uit De Lakenhal nagemaakt in China. Een object dat één op één wordt nagemaakt krimpt bij het bakproces 10%. Dit proces werd acht keer herhaald waardoor de achtste kopie een poppenhuisvariant werd van het origineel. Zondag 24 juni, aanvang van de rondleiding 14.00 uur; de toegang is gratis en de voertaal is Nederlands.Van tevoren reserveren is noodzakelijk: Lydia Vermond: l.vermond@lakenhal.nl of 071 516 53 60.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 29 juli.

DE LAKENHAL IN SCHELTEMA, Marktsteeg 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×