Jong orgeltalent in Hooglandse Kerk

De 21 jarige Sander Booij is één van de organisten die tijdens de Orgelpromenade één van de orgels van de Hooglandse Kerk zal beroeren. De Woudenbergse Booij begon al op zeer jonge leeftijd met het bespelen van orgels. Toen hij op 7-jarige leeftijd startte met orgellessen, had hij zichzelf al aangeleerd hoe hij kon improviseren, zijn specialiteit.

Enkele jaren later werd hij kerkorganist en momenteel krijgt hij les van beroepsorganist Wout van Andel. Booij vindt het niet alleen leuk om orgels te bespelen, hij heeft ook veel belangstelling voor het maken van deze muziekinstrumenten. In 2003 begon hij zijn eigen orgelmakersbedrijf op. Hij is daarmee de jongste Nederlandse, zelfstandige orgelmaker. Het jonge talent brengt in de Hooglandse Kerk naast enkele improvisaties ook composities van Weckmann, Buxtehude en Bach ten gehore. De Orgelpromenade begint morgen om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×