Lakenhal vertegenwoordigt Nederland in Rusland

Stedelijk Museum De Lakenhal mag Nederland vertegenwoordigen op de tentoonstelling Europe – Russia – Europe die in Moskou plaatsvindt.Deze tentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de State Tretyakov Gallery in Moskou, de samenwerking tussen Europa en Rusland en het topoverleg tussen Rusland en de Europese Unie in Samara dat op 18 mei plaatsvond.Er werden voor de tentoonstelling 44 musea uitgenodigd, die afkomstig zijn uit 24 Europese landen. De aan Nederland gestuurde uitnodiging ging naar De Lakenhal.

Dit museum besloot dat de vier volgende kunstwerken de reis naar Moskou mochten maken: het uit circa 1655 afkomstige Vanitasstillleven met allegorie op de dood van Maarten Harpertsz. Tromp, het in 1888 gemaakte schilderij In de fabriek, de in 1992 opgenomen video film Piëta en het in 1993 gemaakte fotowerk Scuola Anatomica.Deze museumstukken weerspiegelen de rol van Nederland in Europa vanaf de Gouden Eeuw tot nu.De Russische tentoonstelling is nog tot 27 juli te bewonderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×