Wireless Leiden breidt netwerk uit

Wireless Leiden laat in de toekomstvisie weten dat de stichting het draadloze netwerk wil uitbreiden en verbeteren. In de open innovatieomgeving die zo ontstaat, kunnen nieuwe toepassingen worden ontwikkeld en getest. Dat hieraan behoefte is, wijst een onderzoeksrapport uit, dat door organisatiebureau Blaauwberg is uitgebracht. Wireless Leiden is een zelfstandig netwerk dat technisch naadloos aansluit op internet en ook geschikt is voor lokale communicatie binnen de regio Leiden.

Het draadloze netwerk was aanvankelijk bedoeld voor het leveren van draadloos internet. Dit blijft ook nu een belangrijke toepassing. De stichting wil zich binnenkort echter met name richten op het testen van nieuwe toepassingen op het gebied van locatiegebonden diensten. Dit doet zij samen met een aantal bedrijven en instellingen die daarin geïnteresseerd zijn. Zo zal er samen met de Hoge School Leiden en enkele plaatselijke bedrijven onder andere gewerkt worden aan toepassingen van het netwerk voor toeristen. Daarvoor is het wel nodig dat het netwerk betrouwbaarder en groter wordt.

Wireless Leiden is een organisatie zonder winstoogmerk die geheel gerund wordt door vrijwilligers. Voor uitbreidingen en verbeteringen aan het netwerk is de stichting afhankelijk van financiers. De rest van dit jaar zal Wireless Leiden dan ook bezig zijn met het werven van fondsen en het opzetten van de organisatie. Wethouder Van As van Economische Zaken was de eerste die het onderzoeksrapport ontving. Hij had namelijk gezorgd voor financiële ondersteuning van het onderzoek van Wireless Leiden .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×