Lustrumconcert Leidse 'Couleur Vocale' in Lutherse Kerk

Dit jaar viert het kamerkoor Couleur Vocale, een projectkoor uit Leiden, haar eerste lustrum. De 33 zangers en zangeressen, die deelnemen aan dit concert zijn al vanaf maart enthousiast aan het oefenen onder leiding van Maria van Nieukerken. Het thema van het lustrumprogramma is ‘Rituelen’. Naast werken van Brahms, Reger en Poulenc zal het laatste gedeelte van het programma ondersteund worden door de gitarist Izhar Elias in de uitvoering van ‘Ritual’, gecomponeerd door Gustavo Trujillo. Trujillo gebruikt in deze compositie teksten van Japanse haiku’s.

Trujillo schrijft over ‘Ritual’ onder andere: “Ritual is een compositie over klanken en vrije emotionele/psychologische associaties, een waar innerlijk zuiverings- en zelfontdekkingsritueel. De tekstkeuze (Japanse haiku’s) heeft hiermee te maken: de haiku’s zijn geselecteerd op basis van zowel thematiek als puur klank. Het gebruik van een vreemde en verre taal geeft de mogelijkheid tot volledige fonetische abstractie: er wordt geen verhaal verteld, de muziek is niet noodzakelijk een weerspiegeling van het gedicht en de woorden (en hun betekenis) verdwijnen in de klanktextuur”. Meer over Couleur Vocale en het lustrumprogramma is te vinden op: www.couleurvocale.nu

Concert: Zondag 1 juli, aanvang 15.30 uur.

Lutherse kerk, Hooglandse Kerkgracht 26, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×