Schade pinpasfraude Bollenstreek loopt in tonnen

De schade door pinpasfraude in de Bollenstreek loopt in de tonnen. De afgelopen week is het aantal meldingen van slachtoffers van het zogenoemde skimmen opgelopen tot ruim 250, zo meldt de politie. Het precieze bedrag dat de daders hebben buitgemaakt, is nog onduidelijk. De politie heeft nog geen arrestaties verricht. De pinpassen van de slachtoffers werden vooral gekopieerd in een winkel in Sassenheim, maar ook uit Voorhout en Lisse kwamen meldingen van de fraude. Met valse passen werden vervolgens de rekeningen van de slachtoffers geplunderd.

De politie heeft nog geen idee waar en door wie dat gebeurde. “We onderzoeken nog waar het geld van de rekeningen is gehaald. Het aantal meldingen wordt steeds minder, maar we verwachten er de komende dagen nog meer binnen te krijgen”, zegt een woordvoerder. De schade verschilt nogal per gedupeerde. “Van sommige rekeningen zijn duizenden euro’s gehaald. Bij anderen gaat het om honderd euro.”

Bij het zogenoemde skimmen wordt doorgaans een voorzetgleuf op de originele gleuf van de betaalautomaat geplaatst. Als iemand vervolgens zijn pinpas in het apparaat stopt, worden de gegevens van de magneetstrip gekopieerd. De pincode die wordt ingetoetst, wordt afgekeken met een minicamera. Daarna worden de gegevens op de valse passen gezet, waarmee de rekeningen van de slachtoffers kunnen worden leeg gehaald.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×