The Alley Girls in vol ornaat

The Alley Girls in finale LEF

Het travestietrio The Alley Girls maakt dinsdagavond haar opwachting tijdens de finale van de starterswedsrijd LEF. Ook zijn er optredens van de illusionisten Marcel Magic en Rob Mollien en Emiel Lensen die al eens eerder te gast waren bij LEF. The Alley Girls hebben hun programmam enigszins aangepast aan het hoge ondernemersgehalte in de zaal van de Leidse Schouwburg. De toegang is gratis en de voorstelling begint om 19.30 uur. Eerst vindt de finale plaats en aansluitend is er na de pauze een programma met bovengenoemde artiesten.    

“The Alley Girls” draaien al weer enige jaren mee in de showbusiness. In 1996 is het damestrio ontstaan en al snel maakte zij bekendheid met de geweldige formule van hun show: seventies! Zo waren zij te gast bij Theo van Gogh voor de opname van zijn programma: “De Hunkering” en vele malen in het spraakmakende programma: “De Nacht Suite”, van Christine van der Horst. Verder stonden ze al snel op landelijke evenementen als: De Gay Pride te Amsterdam en De Tilburgse Kermis. Ook vele vak- en dagbladen, zoals De Nieuwe Revu en De Telegraaf, besteedden aandacht aan hen. 

De gasten staan vaak swingend op de vloer en worden teruggebracht naar de 70’s. Buiten de Nederlandse grenzen zijn The Alley Girls geen onbekende. In 1998 vond hun eerste performance plaats in Engeland waar o.a. Leicester op de agenda stond. Een uitzinnige menigte danste mee op de muziek en geschiedenis werd geschreven. Ook Spanje nodigde de dames uit om tijdens de zwoele zomeravonden de vakantiegangers te laten genieten, van de bekende discobeats. De gehele show staat bol van de glitter en glamour, snelle acties en geweldige muziek. In rap tempo volgen de nummers elkaar op en er is geen tijd om stil te blijven staan. Met name het Motown geluid passeerd de revue. Succes verzekerd. Want wie kent de bekende melodiën van o.a. Baby Baby, You Can’t Hurry Love en Dirty Old Man nu niet?

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×