Actuele discussie 'Sport en doping' bij Science Café Leiden

Zo langzamerhand lijkt het wel of ‘Doping’ onlosmakelijk verbonden is met sport. Met name in de wielersport en de atletiek lijkt doping onuitroeibaar. De toenemende geldprijzen en lucratieve sponsorcontracten brengen sporters vaak in de verleiding hun eigen prestaties kunstmatig te willen opschroeven. Ook dit jaar is het naderen van de Tour de France (Tour Dopage) weer aanleiding om de dopingperikelen extra aandacht te geven en ‘gerespecteerde’ renners aan de schandpaal te nagelen. Twee gerenommeerde sprekers, ieder met een eigen standpunt, zullen dit onderwerp  vanuit hun eigen visie en expertise introduceren en toelichten. Herman Ram, directeur van de Nederlandse Dopingautoriteit, probeert doping in de sport uit te roeien. Prof.dr. Hidde Haisma, hoogleraar therapeutische genmodulatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt “Het nut van dopingcontroles bij sporters steeds twijfelachtiger”. Het publiek kan hierna mee discussiëren, vragen te stellen, kennis op te doen of een mening te vormen.

De discussie zal worden geleid door Richard Plugge, hoofdredacteur van het blad Sportweek, en bekend lid van de Leidse wielervereniging Swift.

Science Café Leiden

Iedere maand organiseert Science Café Leiden een open discussieavond met onderwerpen uiteenlopend van kernenergie tot de nieuwe spelling. Per avond wordt een aantal prominente wetenschappers uitgenodigd om het onderwerp te introduceren. Hierna staat het iedereen vrij om mee te discussiëren. Science Café Leiden vindt iedere vierde dinsdag van de maand plaats. Meer info: www.sciencecafeleiden.nl.

Datum van de discussie: 26 juni, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). De toegang is gratis.

Restaurant/feestcafé Stampa, Turfmarkt 8, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×