Vierde Amerikaan boven de twee meter bij ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een vierde Amerikaan gecontracteerd. De plaats van Shelton Colwell zal het komende seizoen worden ingenomen door David Chiotti, een 2.06 lange power forward/center van 22 jaar (9 september 1984). Hij is de negende speler voor de ploeg van Ivo Boom. Eerder werden de Amerikanen Nash, Curtis, Wilson en de Nederlanders Besseling, Kuijper, Burger, Royé en Krieger vastgelegd voor het seizoen 2007-08.

David Chiotti speelde het afgelopen seizoen in Oostenrijk voor UKJ Sankt Pölten. Daarvoor kwam hij vier jaar uit voor de Universiteit van New Mexico in de hoogste afdeling van de NCAA, de overkoepelende organisatie van collegesport in de VS. Voor de New Mexico Lobos, spelend in de Pacific Division van de Western Athletic Conference, was de in Palo Alto bij San Francisco geboren David Chiotti in zijn laatste drie seizoenen basisspeler en kwam gemiddeld tot ruim twaalf punten en zes rebounds, cijfers die hij ook produceerde voor Sankt Pölten.

David Chiotti staat te boek als een speler met een prima techniek, die het gevecht onder de borden absoluut niet schuwt. Een delegatie van ZZ Leiden zal David Chiotti eind deze maand in levende lijve kunnen aanschouwen, wanneer hij zijn opwachting maakt in het trainingskamp van agentuur Courtside in Frankfurt. Uiteraard zal hij ook nog een medische test ondergaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×