Leger ronselt soldaten op ROC's

SP-raadslid Eva de Bakker maakt zich zorgen over het ronselen van soldaten op 30 Regionale Opleidings Centra in Nederland door het leger. In een uitzending van Netwerk vertelde een generaal van het Nederlandse leger dat er soldaten gerecruteerd gaan worden via de ROC’s. De Bakker wilde van het college weten of er ook in Leiden met het ROC wordt gesproken over deze personeelswerving en of het college dat kon voorkomen. Bij gebrek aan een wethouder defensiezaken, kreeg ze antwoord van PvdA-wethouder Gerda van den Berg (Onderwijs en al uw andere klusjes). Volgens Van den Berg speelt de recrutering niet bij het ROC in Leiden, maar zou ze dat wel toejuichen.

Van den Berg: “U vraagt naar gesprekken tussen het ROC en een potentiele werkgever. Het lijkt me een prima voorbeeld van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt als werkgevers op voorhand al een baan garanderen. We kunnen en willen dat niet tegenhouden”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×