Koninklijke onderscheiding voor Leidse historica

Hare Majesteit de Koningin heeft prof. dr. C.W. Fock, scheidend hoogleraar Geschiedenis van de kunstnijverheid aan de Universiteit Leiden, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zowel Nationaal als internationaal is mevrouw Fock een autoriteit op het gebied van de Nederlandse wooncultuur. Zo heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan het behoud van het nationale culturele erfgoed en is bijvoorbeeld het succes van het Rapenburgproject voor een groot deel aan haar te danken. Het project is voor Leiden nog steeds van groot belang. In een zesdelige reeks konden de geschiedenis en de interieurs van alle panden van de Leidse gracht historisch worden beschreven. Loco-burgemeester Raymond Keur reikt de onderscheiding vanmiddag in de Hooglandse Kerk aan haar uit.

Mevrouw Fock is tevens betrokken geweest bij de restauratie van belangrijke nationale monumenten zoals het Trippenhuis en het Van Brienenhuis in Amsterdam, de Ridderzaal in Den Haag en de Pieterskerk en de Bibliotheca Thysiana in Leiden. Zij heeft een aantal belangrijke bestuurlijke functies bekleed of bekleed deze nog steeds. Ook zit zij nog in diverse adviesraden. Jarenlang was mevrouw Fock lid van de redactie van het Leids Jaarboekje en bestuurlid van de Vereniging Oud Leiden. Zij is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×