Twee tentoonstellingen over Kamerlingh Onnes

Op 10 juli 2008 zal het precies honderd jaar geleden zijn dat Heike Kamerlingh Onnes aan de Steenschuur in Leiden het absolute nulpunt bereikte. Dirk van Delft, directeur van museum Boerhaave en biograaf van Heike Kamerlingh Onnes, zal rond de race naar het absolute nulpunt volgend jaar een tentoonstelling aan deze voor de stad Leiden zo belangrijke wetenschapper wijden. Tegelijkertijd zal er in de Lakenhal een tentoonstelling worden georganiseerd met kunstvoorwerpen van Harm en Menso Kamerlingh Onnes, familie van de grote wetenschapper.

Ook zal Dirk van Delft volgend jaar een populaire levensgeschiedenis van Heike Kamerlingh Onnes publiceren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×