Nationaal MS Fonds zoekt ook in Leiden collectanten

Het Nationaal MS Fonds heeft momenteel geen vaste week waarin gecollecteerd mag worden. Om in aanmerking te komen voor een plaatsje op het collecterooster dat Stichting Collectenplan jaarlijks opstelt, moet het fonds aan een aantal criteria voldoen. Het is onder andere de bedoeling dat het fonds minimaal 500.000 euro ophaalt. Om zo´n groot bedrag bijeen te kunnen brengen, zijn zo´n 5000 collectanten nodig, die in november hun handen uit de mouwen willen steken en met een collectebus op pad willen gaan. In Leiden zijn er nu 19 collectanten. Dat is lang niet genoeg! Om de hele stad te kunnen bestrijken, zijn er 250 tot 300 mensen nodig, die bereid zijn ongeveer 2 uur te collecteren.

MS (Multiple Sclerose) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Het is in Nederland de meest voorkomende invaliderende aandoening onder jonge mensen. Het Nationaal MS Fonds zet zich in om hun leefkwaliteit zoveel mogelijk te verbeteren. Wie wil collecteren kan zich opgeven op www.nationaalmsfonds.nl .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×