'Surrealistische soap' door Theatergroep Imperium

Theatergroep Imperium speelt de surrealistische soap ‘Thanatorium Shakespeare’. Het stuk speelt zich af in een sterfhuis waarin twee oudere dames zijn opgenomen. Hun kinderen vermoeden dat er meer zit achter hun relatie en gaan op onderzoek uit. In het stuk worden bestaande teksten van Shakespeare omgesmeed tot een nieuw plot over dood en liefde, gestoken in een multimediaal jasje. De regie is in handen van: Bart Vieveen en Erik Siebel.

‘Thanatorium Shakespeare’ is het fictieve, laatste en nooit geschreven stuk van William Shakespeare. Dertien acteurs gaan in dit sterfhuis het gevecht aan met fragmenten uit Shakespearestukken en sonnetten die tot een nieuw plot omgezet zijn. Dit alles wordt opgevoerd in een bijzondere omgeving. Het verplegend personeel loopt rond met infuuszakken en maakt slechte grappen met verontrustende camerabeelden en geluidsfragmenten. Ze neemt het publiek mee langs alle lichtpuntjes en donkere spelonken uit de wereld van Shakespeare.

Regisseurs

Bart Vieveen en Erik Siebel regisseerden vorig jaar samen het alom geprezen Medea’s droom voor Imperium. In Thanatorium Shakespeare bundelen zij opnieuw hun krachten en dagen zij zichzelf uit door verschillende media te gebruiken om Shakespeare op hun eigen wijze neer te zetten.

Spel: Johan van Amerom, Kim v.d. Heijden Lidewij Gerits, Karin Schoonderwoerd, Laurike in ’t Veld, Teije van Vliet, Herman Duchenne, Ton Orleans, Theo Flach, Karlijn Krijgsman, Manita v.d Berg, Els van Midden en Jolanda Luyendijk. Technisch ontwerp: Jurjen Alkema

Speeldata: 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 en 30 juni, aanvang: 20.30 uur. Meer info: www.imperiumtheater.nl

Imperium theater, Oude Vest 33e, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×