Digitale brug tussen water, stad en land geopend

Overmorgen, op de dag dat de zomer begint, wordt de digitale brug tussen het water, stad en land van het westelijke deel van Zuid-Holland geopend. De website www.waterwegwijzer.nl , die dan gelanceerd wordt, verbindt water, stad en land met elkaar en verstrekt allerlei recreatieve informatie. Er is van alles te vinden over fiets- en wandelroutes, botenverhuur, aanlegplaatsen en boottochten, evenementen, restaurants in de buurt en bezienswaardigheden. De website is een initiatief van het Regionaal Samenwerkingsverband Water-Stad-Land en vormt een verbinding tussen het vaarwater, de groengebieden en de wandelinfrastructuur.

Het Regionaal Samenwerkingsverband bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven. Hun doel is het beter benutten van de economische mogelijkheden van de vaarweg en de belemmeringen daarbij op te heffen, samen met de bestuurders van de gemeenten en hoogheemraadschappen, liggend aan de vaarroute. Ook promotie richting toeristen speelt daarbij een belangrijke rol. Ook de bewoners van het westelijke deel van de provincie, kunnen hun steentje bijdragen aan www.waterwegwijzer.nl.  Dit kunnen zij doen, door wandel- vaar- en fietsroutes met de bijbehorende bezienswaardigheden door te geven via de site www.waterwegwijzer.nl  wordt door niemand minder dan de Romeinse veldheer Corbulo geopend. Hij voltrekt de opening om 11.55 uur in de Raadszaal van het Stadhuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×