Licht op groen voor fitnesscentrum in oude Opstandingskerk

Aan het Steenschuur 9 is de zogenaamde Opstandingskerk gelegen. Dit gebouw heeft onlangs haar functie als kerk verloren. De gemeenschap kerkt nu in de Bevrijdingskerk aan de Aerent Bruunstraat die geheel verbouwd werd. De nieuwe eigenaar heeft een bouwplan ingediend om het kerkgebouw aan het Steenschuur te verbouwen tot een fitnesscentrum. B & W staan in principe positief tegenover deze plannen. Zij heeft besloten hieraan medewerking te verlenen en heeft inmiddels een artikel 19 lid 2 WRO vrijstellingsprocedure in gang gezet.   

Er is een bezwaar binnengekomen. Dit heeft geleid tot een opnieuw heroverwegen in het College van B & W. Uiteindelijk heeft B & W toch gekozen om de vrijstelling niet te weigeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×