Drie personen aangehouden wegens handel in softdrugs

De politie heeft afgelopen dinsdag een 46-jarige Leidse vrouw, haar 50-jarige man en hun 18-jarige zoon aangehouden wegens het handelen in softdrugs. De politie had in april een aantal anonieme tips binnengekregen dat er vanuit de woning van het echtpaar werd gehandeld in drugs. Agenten gingen posten en zagen een grote aanloop van vooral scholieren. Kleine groepjes jongeren hielden zich op wisselende dagen en wisselende tijdstippen regelmatig op in de omgeving van de woning terwijl één van hen voor korte tijd naar binnenging. Onder de wachtende jongeren werd vervolgens iets verdeeld. Afgelopen dinsdag heeft de politie de woning van het echtpaar doorzocht en één van de jongeren die de woning wilde binnengaan aangehouden voor een verklaring.

De 46-jarige verdachte vrouw werd in de woning aangehouden haar echtgenoot en zoon later op de dag. De politie heeft een hoeveelheid joints, gemalen hennep, twee zakjes wiet en zes hennepplanten in beslaggenomen. Uit het onderzoek en de verklaringen van gebruikers is gebleken dat de woning een bekend adres was bij scholieren in Leiden en Voorschoten. Het echtpaar en hun zoon zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×