Onderzoek naar behoud buslijn 145

Connexxion heeft toegezegd een onderzoek te gaan doen om buslijn 145 te behouden. Zowel vanuit de gemeente Haarlemmermeer als de provincie Zuid-Holland is er protest gekomen tegen het inkorten van de lijn. Buslijn 145 zou worden geschrapt vanaf de grens tussen Noord- en Zuid-Holland. Veel scholieren uit Nieuw-Vennep en Abbenes gaan met deze bus naar school in Oegstgeest. Statenlid van de SP Erik Maassen: “Omdat deze lijn de provinciegrens overschrijdt, hebben we te maken met verschillende overheden, die soms onafhankelijk van elkaar besluiten nemen. Ik heb hierover vragen gesteld aan gedeputeerde Huls, maar die zijn nog niet beantwoord.”

Maassen zegt verder blij te zijn dat Connexxion niet doof is gebleken voor de protesten tegen de plannen om buslijn 145 op te heffen. Veel scholieren worden volgens hem op deze manier op grote kosten gejaagd. “De SP heeft zich verzet tegen het in stukken knippen van deze lijn, omdat ze dit ziet als een gevolg van marktwerking in het openbaar vervoer, waar de partij een tegenstander van is. Hierdoor worden onrendabele lijnen onverbiddelijk geschrapt, ook als er mensen afhankelijk zijn van die bus”, aldus Maassen. Volgens de SP hoort de sociale functie van een buslijn een belangrijk criterium te zijn bij het besluit om een buslijn op te heffen.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×