Leerlingen aan de slag met ROCtv

Leerlingen van het ROC Leiden hebben twee weken lang filmpjes gemaakt die nu op beeldschermen in de hele school te zien zijn. Cees Boot, de begeleider van ROCtv, zegt versteld te hebben gestaan van de creatieve capaciteiten van de leerlingen. Voor hen is het een prima mogelijkheid om de nieuwste technieken op het gebied van multimedia te leren. Het ROC Leiden is één van de vijf ROC’s in Nederland die met dit project aan de slag is gegaan. De onderwerpen van de filmpjes zijn verschillend. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe leerlingen in een filmpje van een paar minuten een record breken, hun gal ergens over spuwen of thuis over de vloer komen bij een docent. De filmpjes worden door de leerlingen zelf bedacht, ze worden daarbij bijgestaan door de NCRV, de initiatiefnemer van ROCtv.

“De leerlingen waren erg enthousiast. Ze kwamen met hele creatieve ideeën. Ze willen graag doorgaan met dit project”, aldus Nienke Eijsink, die vanuit de NCRV de ROC-leerlingen begeleidde tijdens dit project. Of er een vervolg aan ROCtv komt is nog niet bekend.

Cees Boot: “We gaan dit project evalueren. Naast het feit dat leerlingen kennis hebben gemaakt met de apparatuur en de middelen, hebben we ervaringen op kunnen doen voor een nieuwe opleiding op ROC Leiden. Volgend jaar starten we namelijk met de opleiding Mediatechnoloog. Het materiaal dat nu gemaakt is, kunnen we gebruiken voor promotie en voor lessen van de nieuwe opleiding. De kans is dus groot dat deze pilot een vervolg krijgt.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×