College moet oplossing zoeken voor straatmuzikantjes

De PvdA neemt de laatste tijd veel minderjarige straatmuzikantjes waar in de stad. De kinderen zijn afkomstig uit Oost-Europese landen en trekken muziekmakend langs de terrassen om zo geld te verdienen. Ze zijn niet onder begeleiding van een volwassene en lijken ook niet in Leiden te wonen. Ze komen namelijk vanaf het station en gaan daar ’s avonds ook weer naar terug. Vermoedelijk zit er een organisatie achter, die de kinderen op pad stuurt.

De PvdA vindt de situatie schrijnend en heeft tijdens een raadscommissievergadering aandacht gevraagd voor het probleem. De partij wil dat het college een oplossing voor de muzikantjes zoekt. `Het College zal actief contact moeten zoeken met deze kinderen, en proberen te achterhalen waar ze vandaan komen en hoe ze in Leiden terecht zijn gekomen,` aldus raadslid Hilde Jansen,. `“Deze kinderen hebben natuurlijk gewoon recht op onderwijs. `Ze moeten zo snel mogelijk van straat en, als ze uit Nederland komen, naar school.`Verder wil de PvdA van het college weten of ook andere steden kampen met minderjarige straatmuzikanten.Indien nodig dient de partij ook bij de eerstvolgende raadsvergadering een voorstel in.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×