Kolencentrale, foto: Greenpeace.

Klimaatdebat: "Help ons klimaat niet naar de kolen"

Het Leidse collectief Eurodusnie organiseert een debat over klimaatverandering, waarbij de nadruk zal liggen op de geplande bouw van een aantal steenkoolcentrales in Nederland. De avond begint met een korte film over recente ontwikkelen rond klimaatverandering. De film wordt gevolgd door een gesprek over industrialisering, duurzaamheid, oplossingen en verzet. Gesprekspartners zijn: Peter Polder (betrokken bij GroenFront!) en Joris den Blanken (campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace). Het debat wordt geleid door Aik Kramer, docent Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en tevens mediator en trainer.

Eurodusnie over dit onderwerp: “Terwijl je overal wordt doodgegooid met klimaatverandering en we straks van alles moet doen om de CO2-uitstoot te verminderen, is een aantal bedrijven in Nederland bezig met het bouwen van vijf steenkoolcentrales. De steenkoolcentrales hebben samen de vervuiling van negen miljoen auto’s! Een ramp voor het klimaat. En wij maar spaarlampen kopen… Onder andere Nuon en Essent (misschien jouw stroomaanbieder?) zijn bezig met deze enorm vervuilende plannen”.

Het debat vindt plaats op vrijdag 29 juni, aanvang: 20.00 uur.

Locatie: Marinus van der Lubbe-zaal, Koppenhinksteeg 2b, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×