Programma Rembrandt Cultuurfestival 2007 bekend

Sinds 2004 wordt de geboortedag van Rembrandt in Leiden gevierd met een speciaal festival. Vorig jaar trok dit festival ruim 100.000 bezoekers met de speciale viering van ‘400 jaar Rembrandt’. Dit jaar vindt het evenement plaats onder de nieuwe naam: Rembrandt Cultuurfestival. De verschillende activiteiten vinden voornamelijk plaats op straat. Dit jaar worden de kluchten, de tableaux vivants (levende schilderijen), muziek en schildersmarkt rond de Burcht, Molen de Put, de ‘Rembrandtplaats’ en in het gebied rond de Hooglandse Kerkgracht gehouden.

Tijdens het festival wordt het historische centrum van Leiden opnieuw het decor van het 17e eeuwse stadsleven, zoals Rembrandt dit gekend en geschilderd heeft. In het muziekprogramma zijn de franjeconcerten nieuw dit jaar. Internationale muzikanten van het Conservatorium Den Haag spelen in de Tuinzaal van het Weeshuis (ingang Hooglandse Kerkgracht) verrassende oude muziek.

Alice in Wonderland

Speciale aandacht vraagt het programma op zaterdagavond. Na een oud-Hollandse maaltijd op het Stadhuisplein vertrekt de parade van muzikanten en 17e eeuwse burgers naar het Pieterkerkplein. Hier speelt vanaf 22.00 uur Theater Gajes de spectaculaire voorstelling Alice in Wonderland……in de lucht! Na afloop is er de jaarlijkse parade naar het beeld van Rembrandt, waar om middernacht de traditionele kranslegging plaatsvindt.

Het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli. Het totale programma is nu te vinden op de website van het festival: www.rembrandtfestival.nl.

Advertentie

Leiden rembrandtfestival


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×