Legionella bacterie in Diaconessenhuis

Bij een routinecontrole op 20 juni is er in de douches van het Diaconessenhuis een te grote concentratie van de Legionellabacterie ontdekt. Het ziekenhuis heeft direct maatregelen getroffen door alle douchekoppen te vervangen door exemplaren met een speciaal Legionellafilter, op dit moment is de situatie onder controle. Als voorzorgsmaatregel is iedere patiënt die tussen 31 mei en 21 juni in het ziekenhuis heeft gelegen per brief geïnformeerd. Er kan niet worden uitgesloten dat patiënten besmet zijn geraakt met de bacterie. Alleen patiënten die gebruik hebben gemaakt van de douche lopen een verhoogd risico op besmetting, de kans daarop is echter klein.

Mochten mensen klachten hebben, dan worden ze aangeraden om contact op te nemen met de huisarts. Alle huisartsen zijn op de hoogte gesteld, evenals de GGD.

Legionella is een luchtweginfectie die met de juiste antibiotica goed te behandelen is. De ziekte kan ernstige gevolgen hebben als die niet of te laat wordt behandeld. De ziekteverschijnselen zijn hoesten en koorts (boven 39 °C) eventueel in combinatie met hoofdpijn en spierpijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×