Gratis online 'Oppepper' voor Leiden en regio

Het magazine ‘Leuk in Leiden’ heeft een gratis online service – ‘Pepper’- opgezet, die vanaf nu door alle inwoners uit de regio Leiden gebruikt kan worden. De initiatiefnemers bieden alle regionale organisaties de mogelijkheid om via www.leukinleiden.nl een speciale online agenda aan te vullen. Dit kan over verschillende onderwerpen gaan zoals: culturele aangelegenheden, uitgaan en evenementen. Daarnaast kunnen ook ondernemers en sportclubs gebruik maken van deze service om bijvoorbeeld speciale aanbiedingen van lokale winkels kenbaar te maken, of sportwedstrijden van topclubs uit de regio aan te kondigen. Deze agenda kan door iedereen gratis worden geraadpleegd via de website van ‘Leuk in Leiden’ maar ook via de speciale ‘Pepper’. Deze is te downloaden op: www.ikpepperleidenop.nl.

‘Leuk in Leiden’ is van mening dat: “niet alleen organisaties eenvoudig moeten kunnen communiceren naar de Leidse inwoner, maar dat deze communicatie ook wederzijds moet zijn”. Uitgangspunt is om mensen met ideeën, die niet altijd over een uitgebreid netwerk van organisaties beschikken, in contact te brengen met het bedrijfsleven én de verschillende organisaties. Bijvoorbeeld om een goed doel te steunen, vanuit verenigingsbelangen, met commerciële redenen of vanuit andere motivaties. Organisaties hebben tegelijkertijd niet altijd toegang tot de ideeën van deze potentiële initiatiefnemers. ‘Leuk in Leiden’ wil mensen de mogelijkheid geven hun initiatief gratis op de website te plaatsen, waarop organisaties vervolgens kunnen reageren.

Achtergrond

De ‘Pepper’ is een speciaal ontwikkelde desktop-applicatie, die aangestuurd wordt door zogeheten rss-gebaseerde communicatie. De applicatie is vergelijkbaar met een programma als MSN Messenger en rss-readers van ‘nieuws websites’ als de Telegraaf en NU.nl. Bij het starten van de ‘Pepper’ trekt deze als het ware de informatie van de website naar het bureaublad thuis op de computer.

‘Leuk in Leiden’ is een onderdeel van de Adfull Groep, reclamebureau en uitgeverij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×