Lenferink: "Aangiftes worden hier altijd serieus genomen"

VVD-raadslid Krijn Boddé heeft dinsdagavond in de commisie Bestuur en Leefbaarheid vragen gesteld aan burgemeester Lenferink naar aanleiding van een uitzending van Een Vandaag afgelopen zaterdagavond over hangjongeren. Leiden belandt daar in een onderzoek op een dubieuze tweede plaats na Amersfoort als het om problematiek om hangjongeren gaat. Dat was weliswaar niet eens het probleem van Boddé als wel het feit dat in een interview gesteld werd dat aangiftes niet serieus genomen zouden worden. Lenferink antwoordde daarop dat alle aangiftes gedaan in Leiden serieus genomen worden maar dat je niet met elke aangifte iets kunt. Onderzoekstechnisch valt er overigens nogal wat aan te merken op de cijfers in de uitzending van Een Vandaag.    

Volgens Lenferink kloppen de cijfers niet. De eigen cijfers van de gemeente en politie Leiden liggen zelfs nog hoger dan in de uitzending genoemd, volgens de burgemeester. Lenferink onderkent het probleem wel degelijk. De problematiek heeft al tot veel irritaties her en der in de stad geleid. Dat blijkt onder andere uit reacties uit het Stadspanel. Er loopt momenteel een experiment om aangiftes terug te koppelen naar mensen die aangifte gedaan hebben en dat aantal ligt nu al boven de 50 %.   

Lenferink verwijst in zijn aanpak van hangjongeren naar de dit najaar verschijnende Nota Jeugdbeleid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×