Aad van der Luit koopt voor één euro het nieuwe exportproduct van Leiden. (Foto Henny Zwaan)

Ranselaar onfortuinlijk met Delftsblauwe stroopwafelpotten

Ton Ranselaar van de stroopwafelkraam ‘Fijne Stroopwafels’ heeft geen geluk met zijn Delftsblauwe potten met stroopwafels. Woensdagmiddag heeft hij weliswaar het eerste originele exemplaar aangeboden aan Aad van der Luit, maar voor de derde keer op rij heeft hij een verkeerde zending uit Marokko toegezonden gekregen. Er staan taalfouten op de stroopwafelpotten, voor een verzamelaar misschien interessant maar voor de verkoop desastreus. Er staat Korenbeursbrug in plaats van Koornbeursbrug, Zeilpoort in plaats van Zijlpoort en Hartenbrugkerk in plaats van Hartebrugkerk. Ranselaar laat weer een nieuwe zending met nu de juiste teksten fabriceren. Ondertussen zijn de stroopwafelpotten al wel te koop maar met het bekende verhaal erbij. De nieuwe zending is onderweg maar zal voor de Lakenfeesten niet voorradig zijn.      

Ranselaar staat op de Leidse woensdag- en zaterdagmarkt. Het nieuwe Leidse exportproduct kost 11,95 euro.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×