Te weinig belangstelling voor evangelische school in Leiden

Er is in Leiden en omgeving te weinig belangstelling voor een evangelische basisschool. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ronald Plasterk en de gemeenteraad van Leiden hebben terecht een verzoek voor de stichting van zo’n school afgewezen. Dat oordeelt de Raad van State in de zaak over evangelisch onderwijs die al een paar jaar de gemoederen bezighoudt. De nieuwe school in Leiden had in augustus 2006 open moeten gaan, maar de gemeenteraad gaf daarvoor geen toestemming.

Er hadden 88 ouders hun kind als leerling opgegeven, terwijl dat er volgens de wet minimaal 328 moeten zijn. Nederland telt nu vier evangelische basisscholen. Veel kinderen uit Zuid-Holland volgen nu evangelisch onderwijs op De Morgenster in Amsterdam. Die is nu het dichtste bij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×