Ita Jansen in haar atelier. Foto: PR

Nauwkeurige observaties 'Flora & Fauna' in Clusius Café

De Leidse kunstenaar Ita Jansen zal tijdens de zomermaanden exposeren in het Clusius Café van de Hortus Botanicus. Jansen laat nauwkeurige observaties zien van Flora en fauna, uitgevoerd in acryl op transparante kunststof. De werken nodigen uit om van dichtbij bekeken te worden. Jansen toont op een heel persoonlijke manier het werken met licht en schaduw. Haar kleuren lijken vaak los van de vorm als kleine vlakjes neergezet te zijn. Jansen is gefascineerd door de natuur, die zij al schetsend en fotograferend vastlegt.

Na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag is Jansen, altijd beeldend bezig geweest. Ze maakt gebruik van verschillende technieken zoals: schilderen, keramiek, lichtobjecten en fotoseries. Haar nieuwste techniek: acryl op transparant kunststof, is vanaf 3 juli tot 3 september te zien in het Clusius Café.

Jansen is tijdens de expositie aanwezig op 7 en 8 juli van 13.00 tot 14.30 uur. Van haar werk zullen fotokaarten te koop zijn.

Meer info: www.hortusleiden.nl

Hortus botanicus Leiden – Clusius Café – Rapenburg 73, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×