Versmelting in de samenleving

Vandaag heeft wethouder van den Berg, in het bijzijn van staatssecretaris Albayrak en Monsigneur van Luyn een tijdelijk kunstwerk onthult. Tijdelijk, omdat de beelden gemaakt zijn van ijs. De versmelting staat, volgens Merijn Tinga van het Kunst Uitschot Team, symbool voor de versmelting en het opgaan in de samenleving van de ex-gedetineerden van de Stichting Exodus. De kunstwerken zijn gemaakt door de bewoners van Exodus in samenwerking met het Kunst Uitschot Team. Dit bijzondere project in het kader van de feestelijke heropening van het pand aan de Plantage 6, is door alle partijen als zeer positief ervaren. Tinga: “We hebben de Exodusbewoners als broeders leren kennen. De inzet van de jongens was fantastisch.We hebben het gevoel dat we ons steentje in de samenleving hebben bijgedragen en  hopen, dat het publiek zich zonder vooroordelen wil openstellen voor dit project”. Ondanks het feit, dat de zon zich nauwelijks liet zien is de versmelting al in volle gang.

Foto l.boven: directeur Exodus Rien Timmer en staatssecretaris Albayrak, l.onder: wethouder Gerda van den Berg, midden, Albayrak schudt de hand van een van de bewoners van Exodus, daarnaast IJssculpturen, die de bewoners van Exodus weergeven. Foto’s: Jacqueline Borg

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×