Tien jaar Kindertelevisie in LUMC

Gisteren vierde de Kindertelevisie van het LUMC haar tienjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan werd een jubileumprogramma uitgezonden. Rapper Ali B was aanwezig en beantwoordde diverse vragen van de kinderen, daarnaast verzorgde hij een exclusief optreden samen met zangvriend Gio en sidekick Mi-Jezz. Elke week verzorgt de Kindertelevisie van het LUMC de live uitzending ‘KidsFlits’ vanuit de eigen studio op de Kinderdaktuin. Onder begeleiding van 20 tot 25 vrijwilligers kunnen de kinderen zelf actief mee doen door te acteren, interviewen en presenteren, maar ook door de camera te bedienen of meehelpen te monteren. Iedere week staat de Kindertelevisie in het teken van een bepaald thema zoals beroepen als politieagent of brandweerman. Deze keer hadden de filmpjes alles te maken met het cijfer ’10’.

Bij de jubileumuitzending waren kinderren uitgenodigd die de afgelopen jaren veel hebben meegedaan en geholpen met de uitzendingen. Voor de kinderen op de afdeling die niet naar de studio konden komen, was er speciaal een extra camera geregeld. Op deze manier was het voor hen mogelijk vragen aan Ali B. te stellen en konden ze toch een beetje ‘live’ aanwezig zijn.

Kindertelevisie is een project van het Willem-Alexander Kinderfonds. Dit fonds is er voor de vaak ernstig zieke kinderen en tieners in het LUMC. Dankzij de steun van donateurs en sponsors kan de stichting zorgen dat kinderen zich sneller thuis voelen. Bijvoorbeeld met Kindertelevisie, een speciale ziekenhuisomroep door en voor kinderen. Of door te zorgen voor een kindvriendelijke inrichting. Het Willem-Alexander Kinderfonds ondersteunt daarnaast betere behandelmethoden voor kinderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×