Rafael Cala Rodriguez van Salsiando.

Muziek- en dansspektakel voor goed doel

De Bouwbrigade 2007 organiseert een ‘fiesta’ in de Tuinzaal van de Burcht. Tijdens dit muziek- en dansspektakel kunnen Leidenaren kennismaken met het project van de Bouwbrigade om een school te bouwen voor 250 kinderen in Nicaragua. Bovendien worden de zestien jongeren voorgesteld, die dit jaar naar zusterstad Juigalpa in Nicaragua vertrekken om de bouw te realiseren. Deze speciale avond staat geheel in het teken van Nicaragua en de Bouwbrigade. Naast muziek en dansdemonstraties zijn er heerlijke Nicaraguaanse gerechten te proeven. Ook kan men deelnemen aan een workshop salsadansen onder leiding van gediplomeerde dansleraar, choreograaf en artiest Rafael Cala Rodriguez van de Leids- Cubaanse dansschool Salsiando. Gedurende twaalf jaar heeft Rafael meegewerkt aan nationale- en internationale dansfestivals in Zuid-Amerikaanse landen.

De Bouwbrigade is een samenwerkingsproject tussen de Stichting Vriendschapsband Leiden – Juigalpa en Stichting Invulling Stedenband (SIS) Den Haag – Juigalpa. De Bouwbrigade is een combinatie van vakantie en ontwikkelingswerk. Deze werkvakantie biedt tien Haagse en zes Leidse jongeren de kans om in juli en augustus vier weken naar Juigalpa af te reizen en samen met Nicaraguaanse bouwvakkers een school te bouwen voor 250 kinderen.

Ook is er tijd voor een kennismaking met de Nicaraguaanse cultuur en staan er excursies op het programma. Naast het doen van vrijwilligerswerk in Nicaragua zijn de Nederlandse jongeren tot maart 2008 ambassadeur van de Stichting Vriendschapsband Leiden Juigalpa (SVLJ). In dat jaar proberen de jongeren op verschillende manieren de bekendheid met de stedenband Leiden-Juigalpa onder de inwoners van Leiden te vergroten. De jongeren maken onder andere een boekje over hun belevenissen in Nicaragua en helpen mee aan de evenementen die de stedenband organiseert. Ook zal er informatie gegeven worden over de Bouwbrigade door Oud-Brigadiers en andere deskundigen.

Kaarten voor deze avond zijn voor € 5, – te verkrijgen aan de zaal. De opbrengst van de avond gaat naar de school, die de bouwbrigadiers binnenkort gaan bouwen.

Vrijdagavond 13 juli, aanvang: 20.00 uur.

Tuinzaal, Burgsteeg 13, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×