Kamermuziek voor natuurliefhebbers

Dit jaar zal het Hortus Kamermuziekfestival al weer voor de vierde keer plaatsvinden onder de naam: ‘Nieuwe Werelden in de Muziek’. Het festival besteedt vooral aandacht aan componisten uit het ‘Fin du Siècle’ van de vorige eeuw, toen kunstenaars zich vooral lieten inspireren door de natuur. William Raaijman, vanaf het begin betrokken bij dit festival, is de artistiek leider. Juist in de zomermaanden zijn veel theaters en concertzalen gesloten en kan men in de Orangerie van de Leidse Hortus op authentieke en originele wijze van deze zomerconcerten genieten.

De stichting Hortus Kamermuziekfestival wil door middel van het festival een kruisbestuiving laten ontstaan. Men wil muziekliefhebbers interesseren voor de tuin en de natuurliefhebbers interesseren voor muziek. De muziek wordt gespeeld op authentieke instrumenten uit de tijd waarin de muziek gecomponeerd is, zoals een ‘Erard vleugel’ en een ‘viola d’amore’.

Het Hortusfestival 2007 verschilt enigszins van voorgaande edities. Er zijn solistische concerten bijgekomen in de vorm van een drietal lunchconcerten. Een ander nieuw onderdeel is bedoeld voor amateur-musici. Zij gaan spelen onder leiding van leden van het speciaal hiervoor opgerichte Hortusensemble.

De lunchconcerten: 13, 17, 27 juli. De avondconcerten: 14, 18, 21, 23, 24 juli en 3 augustus. De lunchconcerten beginnen om 13 uur. De avondconcerten beginnen om 19.30 uur. De avondkassa voor verkoop van kaarten is geopend vanaf 18.45 uur. De kaartverkoop is al gestart, zowel bij de entreebalie van de Leidse Hortus als via de festival telefoonlijn: 06-16111317.

Meer info: www.hortusleiden.nl en www.hortusfestival.nl.

Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×