'Afval, wat doen we er mee?' excursie basisschoolleerlingen

In het kader van ‘Afval, wat doen we daar mee?!” kregen 400 leerlingen van 9 tot 12 jaar de mogelijkheid om te zien wat er precies gebeurt met ons afval. De open dag voor scholen werd gehouden op drie locaties op het industrieterrein de Waard, afgelopen donderdag en vrijdag. Ze namen een kijkje bij de dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden en konden de vuilniswagens eens goed van dichtbij bekijken en zelfs even achter het stuur kruipen. De leerlingen kregen ook antwoord op vragen als: “hoeveel kost het om een ton afval te verwerken?”, “hoe wordt glas hergebruikt?” en “hoe gaan de reinigingscontroleurs te werk?” Aan het eind van deze leerzame dag werd het Kringloopbedrijf Het Warenhuis bezocht.

Zowel de leerlingen als de organisatie waren erg te spreken over deze interessante en geslaagde excursie, georganiseerd door Natuur-en Milieueducatie.

Natuur-en Milieueducatie is een onderdeel van de dienst Milieu en Beheer. De dienst Milieu en Beheer is verantwoordelijk is voor de inzameling, verwerking, scheiding en het voorkomen van afval.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×