Geen stalling, maar stal

De fractie van D66 is van mening dat de fietsenstalling die mogelijk onder het Stadhuis verrijst, moet wijken voor de vernieuwing van de stallen en andere voorzieningen van de kinderboerderij in de Merenwijk. Volgende week zal D66 hierover een voorstel indienen.“Wij investeren liever in een kinderboerderij die al jarenlang goede dienst bewijst dan in een fietsenprestigeproject waar niet of nauwelijks animo voor bestaat,” aldus fractievoorzitter Paul van Meenen.

De PvdA heeft al voorgesteld om het personeelsonderkomen te betalen.Dit vindt D66 echter niet genoeg. Wanneer de kinderboerderij er niet in slaagt om de renovatie van de dierenverblijven via particuliere fondsen te bekostigen, moet het college inspringen.“We mogen best van de kinderboerderij en Merenwijk verwachten dat zij zich inspannen om voldoende fondsen te werven. Als dat onverhoopt niet lukt, moet de gemeente onverkort garant blijven staan en het ontbrekende bedrag bijleggen,” zo meent Duoraadslid Jeffrey van Haaster.D66 is sowieso geen voorstander van het plaatsen van een fietsenstalling onder het Stadhuisplein. De partij prefereert kleinschalige fietsenrekken in de binnenstad. Fietsenrekken zijn bovendien een stuk goedkoper dan de ondergrondse stalling. Voor de bouw van laatstgenoemde is namelijk vijf miljoen euro nodig en de jaarlijkse kosten voor het beheer en onderhoud bedragen nog eens twee tot drie ton. Voor de beheerskosten van één jaar kan dus al bijna een niewe kleinveestal worden gebouwd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×