Onderzoek naar zware mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de zware mishandeling c.q. poging doodslag van een 44-jarige man. De man stond zaterdag 30 juni om 22.00 uur op de hoek Beestenmarkt/Oude Singel toen hij een man en een vrouw zag lopen ter hoogte van de Prinsessekade. Nog voor de Turfmarktbrug sloeg de man de vrouw meerdere keren in het gezicht en trok haar ruw mee in de richting van de Oude Vest. Het slachtoffer bleef de twee nakijken waarop de man naar hem liep. Er ontstond een woordenwisseling waarna de man weer wegliep. Het slachtoffer maakte zich zorgen om de vrouw en is de twee langzaam gevolgd in de richting van de Oude Singel.

Opnieuw liep de man terug naar het slachtoffer en sprak hem dreigend aan. Op dat moment zag het slachtoffer twee fietsende mannen uit de richting van de Lange Mare komen. De fietsers stopten bij de voetgangersbrug en voegden zich bij de man en het slachtoffer die inmiddels tegen een gevel geleund stond, hoek Korte Mare/ Oude Singel. Een van hen had een slagvoorwerp in de hand en sloeg daarmee het slachtoffer in zijn gezicht. Het slachtoffer raakte door de klap bewusteloos. Terwijl hij op de grond lag werd hij, volgens een getuige, door één van de mannen nagetrapt.

De drie mannen met een (licht) getint uiterlijk zijn na de mishandeling weggefietst in verschillende richtingen (Langegracht, Lange Mare en de Oude Singel). Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC waar een gebroken kaak en andere verwondingen in het gezicht en diverse verwondingen over het lichaam werd geconstateerd. De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben zich te melden via 0900 – 8844, team Leiden Midden. Ook wil de politie de vrouw spreken die na de mishandeling bij het slachtoffer stond en de politie belde. Indien men informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven, dan kan men contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×