Regionaal Archief Leiden verbouwd

Het Regionaal Archief Leiden aan de Boisotkade heeft een interne verbouwing ondergaan. Het pand is uitgebreid met een serre en kamers voor de vrijwilligers. De serre, die vernoemd is naar gemeentearchivaris en stadssecretaris Jan van Hout, bevindt zich op de begane grond nabij de filmzaal, Pilgrim Archives en vergaderzaal en heeft een buitenplaats. Na een vergadering, educatief programma of andere bijeenkomst kunnen de deelnemers hier wat drinken.

De bibliotheek is verhuisd naar een ander depot, waar de collectie in ruimtebesparende rolkasten is ondergebracht. Door deze verhuizing is een achttal kamers op de eerste en tweede verdieping vrijgekomen. Deze kamers zijn nu omgebouwd tot vrijwilligerskamers. Zij bieden onderdak aan het grote aantal vrijwilligers dat dagelijks werkt aan het toegankelijk maken van het archief. De vrijwilligerskamers krijgen de namen van de acht oud-archivarissen die Leiden sinds 1855 heeft gehad. Op vrijdag 13 juni zal Wethouder Filip van As van de Christenunie de vernieuwde ruimtes openen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×