Collectietoren van Naturalis geopend voor publiek

Sinds afgelopen zondag kunnen bezoekers van museum Naturalis voor het eerst een kijkje nemen in de 62 meter hoge collectietoren van het museum. Daar kan men een gedeelte van de collectie van ruim twaalf miljoen objecten bewonderen. Nog tot en met 28 oktober geeft Naturalis elke vrijdag en elke eerste en derde zondag van de maand rondleidingen in de toren. Normaal gesproken is de collectietoren hermetisch afgesloten voor het publiek, omdat de collectie van hoge wetenschappelijke waarde is. Daarom moet de toren aan talloze eisen voldoen. Onder andere een juiste temperatuurregulatie. Van de ruim 12 miljoen stukken, worden er normaal gesproken zo’n 10.000 tentoongesteld.

Naturalis is naast een museum een onderzoeksinstituut. De collectie in de toren vertegenwoordigt zo’n 10% van alle biodiversiteit op aarde en is het resultaat van meer dan twee eeuwen verzamelen. De toren bevat meer dan 12 miljoen opgezette dieren, skeletten, fossielen, gesteenten en mineralen.

De anderhalf uur durende ‘Toren op orde rondleiding’ wordt elke vrijdag, eerste en derde zondag van de maand aangeboden. Hierin worden bezoekers ook rondgeleid door de tentoonstelling ‘Kijk op collectie: ordening’. Check www.naturalis.nl voor nadere informatie over de kosten van de rondleiding, tijden, inschrijving en voorwaarden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×