Natalia Ochoa aan het werk. Foto: PR

Een Dialoog/ Un Diálogo, etsen uit Leiden en Colombia

Ars Aemula, het Leids schilder en tekengenootschap en Vereniging van beeldende kunstenaars, toont tot 29 juli het werk van 16 grafici uit Medellin (Colombia) en 16 grafici uit Leiden. Het afgelopen jaar hebben de Colombiaanse en Leidse grafici gereageerd op elkaars werk. Het resultaat van deze ‘grafische dialoog’ is op de expositie te zien. Volgend jaar wordt dezelfde tentoonstelling in Medellin gehouden.

 

‘Taller de grabado la estampa'(etswerkplaats la Estampa) werd in 1983 in Medellin opgericht door Ricardo Peláez en Luis Fernando Mejia. Deze enthousiaste Colombiaanse grafici wilden in hun woonplaats een goede werkplaats hebben, nadat ze het vak leerden in Italië. In ‘La Estampa’ is een complete uitrusting voor etsen beschikbaar en worden cursussen gegeven voor geïnteresseerde amateurs en professionele kunstenaars. Veel kunststudenten maken gebruik van de faciliteiten. Meer info (Spaans): www.tallerdegrabado.org

De deelnemende kunstenaars uit Leiden zijn: Bunny Soeters, Nathalie Muller, Kumi Kuwamura, Saskia Masselink, Yvonne Burg, Monique Zitman, Thea Huiberts, Erika Bruder, Hanneke Spruijt-Teunissen, Wouter Ferro, Peter Zuur, Boudewijn Schrijver, Ineke de Vries, Bert van der Veer, Thea Bergman en Annet Lange. Meer info: www.arsaemula.nl

De deelnemende kunstenaars uit Medellin zijn: Jorge Osorio, Juan Guillermo Ordoñez, Jose Palacio, Jimena Hernandez, Male Correa, Ma. Paula Salinas, Natalia Ochoa, Catalina Pelaez, Angela Cañola, Liliana Velasquez, Jorge Rodriquez, Angela Restrepo, Catalina Salazar, Alvaro Osorio, Marta De Bedout en Carlos Marin.

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a, Leiden 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×