Jonge exposanten 'Kids Creatief' in Sidac Studio

De Sidac Studio zal tijdens het komende weekend haar deuren openen voor de jonge exposanten van Kids Creatief. Twee cursusgroepen bestaande uit leerlingen van groep acht van het basisonderwijs en brugklassers en tweede klassers van het voortgezet onderwijs, laten in deze tentoonstelling zien wat zij tijdens het cursusjaar 2006/2007 hebben geleerd. Kids Creatief verzorgt in Leiden al ruim zeven jaar kunstcursussen en workshops voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Daarnaast worden er projecten over kunstgeschiedenis voor scholen en musea georganiseerd. Dit is de eerste keer dat deze jonge cursisten gezamenlijk in een galerie exposeren.

Het afgelopen seizoen is er hard gewerkt in verschillende technieken, zoals monoprints, keramiek, olieverf, design en fotografie. Hoewel er tijdens de cursus per onderwerp door de hele groep gewerkt wordt aan dezelfde opdracht, is er veel ruimte voor persoonlijke inbreng en eigen interpretatie. Daardoor is er een grote diversiteit aan kunstuitingen te zien in de Sidac Studio.

De opening

De opening van de tentoonstelling zal verricht worden door Paul Jonas, wethouder Cultuur, op vrijdag 6 juli om 18.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Inge Leliveld, saxofoniste en docente aan de Muziekschool, en twee van haar leerlingen: Morris Beek en Michiel van Rooyen.

De kunstenaars 

Van de volgende leerlingen zal werk te zien zijn op de expositie: Lucia Grijpink, Merel Hijzelendoorn, Emma Kalkman, Renée Tilli, Juliette de Vos, Elien Versteegen, Marloes van Haasteren, Anne-Floor de Kanter, Madelief Ramakers en Eva Visser.

De expositie is gratis toegankelijk op zaterdag 7 en zondag 8 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden zullen er steeds exposanten aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven over het werk.

Voor meer informatie over de expositie en de cursussen van Kids Creatief: Joyce Hoogeveen telefoon: 06-53588455.

Sidac Studio, Hogewoerd 77, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×