Eindelijk vaart achter de Praktijkschool

Jarenlang is erover geworsteld maar nu kan dan toch spoedig de nieuwbouw voor de Praktijkschool aan de Boerhaavelaan verrijzen. De Praktijkschool komt op de plek waar eerst Eurodusnie gehuisvest was. Nieuwbouw voor de Praktijkschool was hard nodig omdat de toch al niet zo fortuinlijke leerlingen in een zeer slechte behuizing, onder andere aan de Lammenschansweg, hun onderwijs genoten. Raadsbreed wordt de nieuwbouw van de Peraktijkschool ondersteund. Dat bleek dinsdagavond bij de commissie Onderwijs en Samenleving. Het project heeft jarenlange vertraging opgelopen maar onderwijswethouder Gerda van den Berg (PvdA) neemt de nieuwbouw nu voortvarend ter hand, zeer tot tevredenheid van de leden van de gemeenteraad. Van den Berg hoopt nog in deze collegeperiode de nieuwe Praktijkschool te kunnen openen.  

Samen met kunstenaars wordt bekeken of het geluidsscherm dat langs het spoor moet komen kleurig beschilderd kan worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×