PvdA wil snel debat over komst asielzoekerscentrum

Raadslid Hilde Jansen (PvdA) wil het liefst nog voor het zomerreces een debat met het College van B & W over de komst van een asielzoekerscentrum aan de Besjeslaan. Zij maakte dat deze week kenbaar in de commissievergadering voor Onderwijs & Samenleving. Wethouder Gerda van den Berg vindt dat weinig zinvol omdat zij dat zoals gebruikelijk pas wil doen nadat de inspraakprocedure is afgelopen en dat is over acht weken. Hilde Jansen wil meer achtergrondinformatie hebben en wil weten hoe het proces vervolgens verloopt. De VVD heeft inmiddels ook schriftelijke vragen gesteld, dus is het wachten eerst daarop.

Niet alle bewoners schijnen een brief ontvangen te hebben waarin alle informatie staat over de komst van een AZC aan de Besjeslaan. Gerda van den Berg antwoordde hierop dat er inderdaad geen bewonersbrieven zijn verspreid bij mensen in de wijk die er nog niet wonen. Waar mogelijk zal de bedoelde brief worden nagezonden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×